Mida

Notícies

Posa't les piles: Projecte Innovadors, programa de formació enfocat a la recerca de feina

Avui ens han acompanyat a Ràdio Mollet la Maria José Ibañez i l'Antónia Nieto, tots dues participants d'un nou projecte de formació enfocat a fomentar l'autonomia de les seves participants a l'hora de buscar feina a partir de noves metodologies: el projecte Innovadors.

El programa Innovadors ofereix una formació adreçada a fomentar l'autonomia de les dones participants, és a dir, dotar-les dels recursos i de les eines necessàries per tal que puguin cercar feina. En concret, aquest s'adreça a dones perquè és un dels col·lectius amb més nivell d'atur a Mollet del Vallès. El programa es diu Innovadors perquè utilitza eines digitals novedoses per buscar feina, com ara el vídeocurrículum. Aquestes serveixen també per treballar la part emocional com ara l'autoestima, la seguretat, entre altres.

En el cas de la Maria José ens ha explicat que "em vaig quedar sense feina aquest desembre però ja fa 5 anys que estic apuntada a EMFO". Per la Mª José "EMFO és un punt de referència quan em quedo a l'atur" ja que quan et quedes a l'atur, apart de quedar-te sense feina "et trobes en una situació que necessites recolzament emocional". I va ser a EMFO on la van convidar a participar en el programa Innovadors. Durant les setmanes que porten de curs "hem après diferents eines per buscar feina, hem treballat com oferir-nos a les empreses, conèixer les pròpies habilitats...". Ara "ja em veig més segura per anar a buscar feina". El seu objectiu professional final seria "donar clases de pintura i d'arts plàstiques".

L'Antònia fa un any que es va quedar a l'atur i "vaig anar al SOC a apuntar-me" i aquí "és on em van informar sobre l'empresa EMFO". L'Antònia ens ha explicat que "vaig ser freelance durant molts anys i quan deixes aquesta forma de treballar, et trobes que les eines per buscar feina han canviat molt". Avui dia, tots els processos de selecció "et fan entrevistes i dinàmiques de grup, per això necessites algú que t'ho ensenyi". Una de les eines que costa més "és el vídeocurrículum perquè t'has de posar davant una càmera i analitzar què has de millorar". Dins del curs també "hem treballat les competències per emprendre un negoci però ara, costa tornar a engegar... tal i com està tot, no és una opció". El seu objectiu professional és "trobar feina d'administrativa, recepcionista o atenció al client".

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i de Seguretat Social en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

27 de febrer

Escolteu el programa de ràdio aquí:
"Posa't les piles" 27/02/2017

Àrea privada