Mida

Notícies

Posa't les piles: Formació adreçada a persones en situació d'atur

Avui ens han acompanyat al programa "Posa't les piles" de Ràdio Mollet la Maite Castell, l'Emilia Casas i l'Estefania Hernánez. Totes tres estan realtizant un curs de formació ocupacional, formació adreçada a persones en situació d'atur. també hem fet una connexió en directe amb la docent del grup d'Anglès B1, Mercè Puxant.

L'Emilia Casas ens ha explicat que "vaig conèixer EMFO a través del meu fill i de la meva jove". Actualment estava a l'atur "i vaig decidir anar a EMFO per buscar feina i preparar el currículum, i em vaig apuntar al curs d'activitats admnistratives per millorar el meu currículum". Per l'Emilia "el curs de gestió administrativa està complint les meves expectatives i a més, el grup és molt dinàmic".

En el cas de l"Estefaniatenia ganes de fer un curs de gestió administrativa i vaig adreçar-me a EMFO a través d'un familiar". Respecte l'experiència laboral afirma que "no tinc molta experiència d'aquest àmbit però tinc ganes de fer un canvi". Sobre els continguts del curs d'activitat administratives afirma que "són molt adequats i pràctics, i els veig aplicats a un lloc de treball".

Per la Maite, que actualment està a l'atur i cursant el curs d'Anglès B1, ens ha explicat que "la meva vessant és la de recursos humans" i va decidir estudiar anglès "perquè és molt important per trobar feina i a EMFO ho ofereixen gratuïtament". Quan finalitzi el curs obtindran un certificat i també tindran "accés a examinar-se en un centre oficial".

També s'ha contactat directament amb Mercè Puxant, formadora del nivell d'Anglès B1. En el curs que ofereix EMFO l'objectiu és que "practiquin al màxim" i el nivell B1 "permet perfeccionar i treballar estructures més complexes perquè ja tenen una base". Aquest grup "és molt participatiu i està molt motivat, i ens permet treballar molt el diàleg".

Aquests cursos són gratuïts i estan 100% subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

Escolteu el programa de ràdio aquí:
"Posa't les piles" 13/03/2017

13 de març

Àrea privada