Mida

Notícies

Posa't les piles: la formació a través de Treball als barris

Aquest dilluns ens van acompanyar a Ràdio Mollet la Lilliana Guzmán i la Gloria Gisella Martínez, veïnes del barri de Plana Lledó que han participat en diferents formacions adreçades a millorar les seves competències i habilitats amb l'objectiu de trobar feina.

La Lilliana Guzmán està participant en el curs de competències. Durant les diferents sessions "vam aprendre a reconèixer les habilitats que hem desenvolupat al llarg de la meva vida personal i laboral". També "ens han explicat quins requisits busquen les empreses" i "he après que el mercat laboral busca perfils amb capacitat d'adaptar-se". I al final "tenim el currículum actualitzat i tinc molt clar de què vull treballar com a recepcionista o administrativa". Aquesta setmana "practicarem entrevistes de feina".

I la Gloria Gisella està participant en el curs d'informàtica. Per a la Gloria gisella "és una realització personal perquè els seus fills els demanen dubtes i no sé com ajudar-los". En el seu cas "fa molts anys que vaig anar a la universitat i els coneixements són molt antiquats". Segons Martínez, "el curs també m'està servint per saber com buscar feina i m'he apuntat a la borsa de treball d'EMFO".

Durant tot l'any es van 10 cursos d'alfabetització digital i 5 de competències. A cada curs hi participen com a màxim 10 ciutadans. Aquestes formacions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris iel Ministeri de treball i Seguretat Social.

Escolteu el programa de ràdio aquí:
"Posa't les piles" 27/03/2017

27 de març

Àrea privada