Mida

Notícies

Posa't les piles: Cultura emprenedora a les escoles

Avui ens han acompanyat al programa "Posa't les piles" de Ràdio Mollet alumnes de 5è de primària del Centre d'Estudis Mollet i de l'Escola del Bosc de Mollet del Vallès per explicar-nos com va anar la Fira de les cooperatives escolars que va tenir lloc el passat dimarts 9 de maig.

Del Centre d'Estudis Mollet ens han acompanyat l'Aida Amezcua, la Carlota Pozo i l'Àlex Santamaria i el seu professor, en Rubén Pina. Segons en Rubén, "un cop passat el punt fort del projecte, la fira, més tranquils perquè les setmanes anteriors han estat molt intenses". I ha afegit que "com a experiència, la participació en aquest projecte ha estat molt positiva tot i que al principi ho veiem molt ambiciós. Hem de dir que les expectatives s'han superat". Per tant, "el proper any tornarem a participar-hi".

L'Àlex ens ha explicat que "la fira ha estat una experiència molt bona; fins i tot venia gent del mercat a comprar!". L'Aida n'ha destacat que "del treball classe n'han sortit idees molt bones". L'alumnat del CEM està pendent de decidir a quina ONG destinaran els beneficis de la fira. I la seva recomanació per a futures edicions és que tinguin molta paciència i que no arrisquin molt amb els diners.

I de l'Escola del Bosc hi han participat en David Gómez, la Carla Sancho, la Nayala Jiménez i la Judith Padilla i els ha acompanyat la professora Mª Elena Cordero. Segon la Mª Elena "creiem molt en el projecte perquè de seguida els alumnes es motiven i a més, és molt interdisciplinar: fas càlcul tornant al canvi, treballes català quan crees la documentació de la cooperativa, potencies alumnes que tenen competències concretes....". En resum "és un projecte molt complet i esperem continuar repetint".

La Carla ha comentat que "ens van quedar molts productes per vendre perquè en vam crear molts" i en David ha afegit que "el divendres a la tarda vam posar una altra parada perquè ens van quedar productes per vendre". L'Escola del Bosc, segons ha explicat la Nayala, "hem decidit que el 50% dels beneficis els destinarem a la Protectora d'Animals i amb la resta potser fem una festa". I la Judith ha confirmat que "ens ho hem passat molt bé durant tot el curs". I la seva recomanació és que abans de comprar res es posin d'acord entre tot l'equip, que tinguin molta paciència i que creïn els productes amb temps perquè siguin de qualitat.

Totes dues escoles han explicat que posar-se d'acord tantes persones és el més difícil, com quan han de decidir els productes que crearan. Però també han destacat que ara es coneixen més perquè han treballat molt en equip.

Escolteu el programa de ràdio aquí:


"Posa't les piles" 15/05/2017


15 de maigÀrea privada