Mida

Notícies

Posa't les piles: formació professionalitzadora per a joves

Com cada dilluns, avui hem anat a Ràdio Mollet a explicar un servei dels que ofereix EMFO. En concret, hem parlat de la formació adreçada a joves a través del Programa Integrals. I per parlar-ne ens han acompanyat diferents participants del programa, en Raul Esteban, la Monica Bellonch i la katherine Caiza.

En el cas d'en Raul, ens ha explicat que "em vaig apuntar a EMFO per buscar feina" i "va ser des d'EMFO que em van trucar per oferir-me participar en aquest programa". De tot el que he après destacaria que "hem treballat les masses, el tall, ...en general, hem rebut la formació és la base d'un auxiliar de cuina".

La Monica es va apuntar "a Garantia Juvenil perquè buscava feina" i "quan a EMFO em van oferir poder participar al programa Integrals vaig dir que sí per obrir-me noves portes". En aquestes moments està realitzant pràctiques a l'Hospital de Mollet "i m'he adonat que m'agradava molt" i ha destacat "que el temps em passa volant". Per la Monica "considero que he après molt perquè hi he posat interès".

La Katherine es va interessar per l'itinerari d'auxiliar de cuiner "perquè m'agrada més la relació amb el client". Quan va començar "com que és una cosa que desconeixes, et sembla que no servirà de res, però entre la formació i les pràctiques t'adones que avances i has après". I a les pràctiques que està realitzant "estic tant a la cuina com a fora ajudant els cambrers". En el seu cas "vaig conèixer EMFO pel meu germà perquè em va dir que m'adrecés a altres serveis per obrir-me noves portes".

El programa Integrals està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i de la Seguretat Social. I per poder-hi participar com a jove s'ha d'estar inscrit a la Iniciativa Garantia Juvenil.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 09/10/2017

09 d'octubre

Àrea privada