Mida

Notícies

Posa't les piles: serveis adreçats a persones amb dificultats d'inserció

Al "Posa't les piles" de Ràdio Mollet hem parlat del servei adreçat amb persones amb dificultats d'inserció. Ens han acompanyat la Lola Gallego, cap de servei de Serveis socials, sanitat i salut pública de l'Ajuntament de Mollet; la Noemí Boix i la Lurdes Paiva, usuàries d'Emfo.

Des de fa molts anys, s'està treballant de forma coordinada entre l'empresa municipal EMFO i els Serveis socials de l'Ajuntament de Mollet per tal de compartir informació sobre cada usuari que participa en itineraris d'inserció. Aquesta coordinació busca adequar de forma individual el pla de treball de cada persona. L'objectiu final és millorar el benestar social de la ciutadania de Mollet i aconseguir el seu retorn al món laboral.

La Lola Gallego, cap de servei de Serveis socials de l'Ajuntament, ens ha explicat "que estem molt coordinats amb EMFO per tal de col·laborar en tots els itineraris d'inserció sociolaboral, com també amb el servei d'ocupació de Catalunya i les oficines de la Generalitat". En aquests itineraris, el seu paper és la de vetllar per la situació social dels participants.

Per la Noemí "vaig participar en el programa Marmi em va permetre formar-me, realitzar pràctiques en empreses" i des d'aleshores "no he parat de treballar". Actualment, la Noemí "estic treballant en tres empreses diferents". A EMFO "vaig aprendre a buscar feina per internet perquè ara no funciona portar el currículum a l'empresa directament". I aprofita per llençar una crida a les empreses "per tal de trobar una feina a jornada completa i poder comptabilitzar la feina amb la vida familiar" i "la precarietat en la contractació encara existeix".

La Lurdes ens ha explicat que "actualment estic buscant feina i trobar feina amb fills és complicat". Actualment "vaig a EMFO per trobar una feina que es pugui adaptar a la meva situació laboral". En el seu cas, "estic buscant un trbeall de matins amb el suport dels orientadors de l'autoservei d'EMFO". En concret, "busco feina de neteja o de manipuladora d'indústria.

Ambdues usuàries afirmen que les eines que han après per millorar la recerca de feina els han estat d'utilitat. I recomanen a tothom a qui estigui en situació d'atur, adreçar-se a EMFO.

Actualment, els itineraris d'inserció que fins ara s'adreçaven a perceptors de la renda mínima d'inserció, s'adreceran a perceptors la renda garantida de ciutadania durant més temps. I com a novetat, l'ofereix un contracte programa entre l'Ajuntament de Mollet i la Generalitat de Catalunya, i es desenvolupa des d'EMFO.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 27/11/2017
27 de novembre