Mida

Notícies

Posa't les piles: formació adreçada a persones en situació d'atur

Avui ens han acompanyat al Posa't les piles de Ràdio Mollet la Irene Gómez i la Rosa Maria García per explicar-nos quina formació van realitzar quan estaven en situació d'atur.

En concret, hem parlat de la formació amb compromís de contractació. Aquest programa inclou un itinerari formatiu i a més, el compromís d'inserir els 60% dels participants en aquesta acció formativa. A més, s'ofereixen pràctiques en empreses que han de realitzar per aconseguir el títol del curs.

Actualment, la Irene ens ha comentat que "estic realitzant un cicle formatiu de grau superior en activitats de venda", però a EMFO "ja hi vaig fer un curs de gestió de trucades de teleassistència l'any passat on vaig aprendre coneixements transversals que m'han servit per altres àmbits". Segons ens ha explicat "gràcies al curs vaig realitzar pràctiques en una empresa de Montornés on vaig poder aplicar la teoria que vaig aprendre a les aules. En els temps actuals "la formació és bàsica per tenir un tret diferencial cap a la resta de candidats" afirma la Irene. Com que les formacions amb Emfo les valoro molt positivament estic cursant un curs d'operacions auxiliars d'enregistrament de dades que veig molt útil per arrodonir la meva formació.

La Rosa Maria coneixia EMFO "perquè sóc de Mollet" i gent del seu entorn "em van dir que també hi feien cursos de formació i t'ajudaven a buscar feina". En el seu cas "actualment estic treballant a l'empresa on vaig realitzar les pràctiques". També "vaig realitzar el curs d'operacions auxiliar d'enregistrament de dades".

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 04/12/2017

Dilluns 4 de desembre de 2017