Mida

Notícies

Posa't les piles: serveis adreçats a emprenedors

Aquesta setmana ens han acompanyat al programa "Posa't les piles" de Ràdio Mollet quatre emprenedors assessorats pel servei d'emprenedoria d'EMFO per explicar-nos els seus projectes: Philipp Weiner, Carme Soto, Santiago Irala i Mohamed Kirat.

En el cas d'en Philip Weiner "he decidit obrir un negoci de taxista i adquirir una llicència perquè a Mollet és un negoci segur i tens clients tot l'any". Ens ha explicat que "tinc un familiar que és taxista i m'ha animat a fer-me'n". En aquests moments "estic negociant el finançament, i des d'EMFO ens estan assessorant". Segons Weiner la part més difícil "és la d'obtenir el finançament".

La Carme Soto decideix ser emprenedora "perquè fa molts anys que em dedico a la ceràmica però he treballat sempre per compte d'un altre" i com que "han canviat les condicions laborals he decidit emprendre i dedicar-me al meu hobby". Ens ha explicat que "he fet tallers a entitats, ajuntaments, centres cívics...i han tingut molt bona acollida". I a més "també estic venent productes online". I "tinc xarxes socials, un bloc perquè la gent es pugui apuntar als cursos i una pàgina web pel comerç online". Anar a EMFO "m'ha servit perquè t'orienten i et donen suport en els temes fiscals i legals".

En Santiago Irala ha decidit obrir un negoci de construcció. En el seu cas, ens ha explicat "que és complicat treballar en aquest sector i he decidit obrir el negoci perquè m'ho van proposar i a EMFO m'han assessorat en tot moment". El negoci "és de reformes integrals de piscines, banys, cuines, entre altres". En Santiago porta un parell de mesos com a emprenedor "i van sortint projectes de mica en mica". A nivell de dificultats "en el meu cas és la facturació però ja ho tinc encaminat, i per les eines no he hagut de demanar cap préstec". EMFO "ho vaig conèixer a través del SEPE que m'hi va adreçar".

I en Mohamed ens ha explicat "que en el meu cas ve de família perquè el meu avi, el pare i dos germans s'hi dediquen" per això "l'he decidit obrir perquè em veia amb ganes i capacitat". Els coneixements "ja els tenia perquè des de petit que he treballat amb el meu pare". En aquests moments "ja tinc el negoci obert des de fa un mes i m'està funcionant". Com que el seu pare "em va ajudar per començar" però "quan vaig anar a l'ajuntament per temes burocràtics em van adreçar a EMFO" i "em van ajudar a donar-me d'alta d'autònom". Des d'EMFO "em van donar l'última empenta per engegar el negoci".

Des d'EMFO s'ofereix suport i assessorament a tothom qui vulgui obrir el seu propi negoci, també suport per a desenvolupar l'empresa i per a reorientar el negoci.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 08/01/2018

Dilluns 8 de gener de 2018