Mida

Notícies

Posa't les piles: serveis adreçats a cercar feina per a persones en situació d'atur

Avui ens acompanyen a Ràdio Mollet en Javier Pérez i en Juan Ramón Morcillo per explicar-nos quin procés estan seguint per cercar feina amb el suport d'EMFO.

En el cas d'en Juan Ramon Morcillo, "vaig conèixer EMFO l'any 1999 i sempre que he estat a l'atur, he anat a EMFO per cercar treball". En Juan Ramon està participant en el programa Integrals "perquè vaig trucar directament a EMFO per si tenien algun curs que em podia interessar". I "he pogut realitzar un curs d'auxiliar de magatzem per ampliar el currículum i l'experiència professional". Actualmentt"estic en recerca activa de feina i m'estic preparant per oposicions". I a més "estic realitzant un certificat de professionalitat d'auxiliar administratiu que em donarà punts a les oposicions i estic adquirint nous coneixements".

En Javier Pérez ens ha explicat que"vaig realitzar un certificat de professionalitat de creació de pàgines web on vaig poder fer pràctiques" i també "he participat a l'espai de recerca de feina". A través d'Integrals "he enfocat més el currículum cap a la recerca de feina en l'ambit de la creació de pàgines web, un sector en el qual tinc una formació oficial perquè vaig finalitzar amb èxit el curs i poca experiència". Per en Javier "s'ha d'aprofitar quan s'està a l'atur per amplicar coneixements".

En concret, 18 dels 58 usuaris del programa Integrals han trobat feina des que participen en el programa. I 4 dels participants estan estudiant o tenen previst iniciar un certificat de professionalitat.

El programa Integrals va iniciar-se el mes de maig i s'adreça a majors de 30 anys que estiguin en situació d’atur inscrits a les oficines de treball, en situació de desocupació de llarga durada amb diversitat funcional de Mollet del Vallès i Baix Vallès. Aquesta acció està subvencionada des del Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i de la Seguretat Social.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 26/02/2018
Dilluns 26 de febrer de 2018