Mida

Notícies

Posa't les piles: formacions adreçades a persones en situació d'atur
Avui ens han acompanyat a Ràdio Mollet l'Ana Belén Notario, l'Amparo Rubio i l'Irene Gómez perquè ens expliquin les formacions que estan cursant amb l'objectiu d'ampliar les possibilitats de trobar feina i les expectatives que es genera la possibilitat de realitzar pràctiques reals en una empresa.

L'Ana Belén està realitzant el curs d'Enregistrament i tractament de dades i documents a través del programa de Formació en compromís de contractació. En concret "em vaig apuntar perquè estava a l'atur i vaig escollir l'EMFO perquè tenen molt coneixement de l'entorn del Baix Vallès i Vallès Oriental". Ara "estic a punt d'iniciar la contractació en pràctiques en una empresa, i estic a l'expectativa de veure com funciona". A nivell formatiu " he trobat un grup que té molta predisposició a aprendre i amb un gran formador". En el meu cas "tinc un grau superior de formació professional en administració, i volia formar-me per reciclar-me i veure si hi havia novetats". I "costa molt costejar-se un curs i des d'EMFO vaig trobar l'oportunitat de fer un curs de l'àmbit que m'interessava".

L'Amparo Rubio en breu iniciarà les pràctiques del certificat de professionalitat de Gestió de trucades de Teleassistència del programa Formació d'Oferta en Àrees prioritàries (FOAP). En el seu cas "estava fent un mòdul formatiu mentre buscava feina i com que vaig tenir molt bona experiència, actualment estic cursant un nou curs". A nivell de la formació "les classes són molt dinàmiques i el formador ofereix unes sessions molt pràctiques". Fins ara " desconeixia aquest sector professional però em genera moltes expectatives laborals". En breu "començaré les pràctiques i estic molt il.lusionada". I "aconsello perquè de cara el futur, com que la població s'està envellint hi ha més possibilitats de trobar feina" i a més, "el títol em val per tot el territori espanyol".

L'Irene Gómez ha realitzat diferents cursos amb EMFO "i el fet de poder fer pràctiques t'ofereix l'oportunitat de posar en pràctica els coneixements rebuts". A més "tens temps de veure si la feina t'agrada i l'empresa valorar si encaixes i poder contractar-te". La valoració de la formació com a alumna "és molt positiva i també vam tenir un molt bon formador". A nivell de coneixements formatius "em van semblar molt útils i a més va ser tot molt pràctic; m'ho van ensenyar d'una manera que ho vaig interioritzar de seguida". Aquesta formació pràctica "et dona molta confiança davant de les pràctiques". Actualment "estic cursant un nou curs perquè crec que ens hem de seguir formant; les persones volen personal format i preparat".

Els programes de Formació amb compromís de contractació i de Formació d'Oferta en Àrees prioritàries (FOAP) estan cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya; el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Seguretat Social. Ambdós programes ofereixen la possibilitat de realitzar pràctiques.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles"12/03/2018
Dilluns 12 de març